Anti-Islamization Fjordman Fjordman Essay Fjordman Report

FJORDMAN REPORT: ER ISLAMKRITIKERE VÅR TIDS NAZISTER……?

 

This is an essay by Fjordman titled, Are Critics of Islam the Nazis of Our Time? The English version will be up soon. KGS

 Er islamkritikere vår tids nazister?

HTML content for post:

Editor’s note: The following article was a response to a piece in Aftenposten that likened Fjordman to a Nazi. The paper denied him his statutory “right of reply”, so he is publishing his prepared response here and at other online locations instead.

The English version of this article will follow as a separate post.

UPDATE: The Finnish translation of this article by Kumitonttu, is placed after the Norwegian version.

Her følger teksten til en kronikk som avisen Aftenposten nå har nektet å trykke. De etiske retningslinjene i VærVarsom-plakaten til Norsk Presseforbund gir en person rett til å komme med tilsvar til påstander som fremmes om ham av pressen. Noen få dager før jeg stod frem med mitt reelle navn publiserte Aftenposten en beryktet Artikkel om såkalte islamofober som Robert Spencer, Bat Ye’or og meg selv (Fjordman) der vi ble presentert som den nye bølgen av høyreekstremister. Bildene i den trykte utgaven var spesielt graverende, der jeg ble plassert sammen med Vidkun Quisling, Anders Behring Breivik og nynazister som også er dømte drapsmenn. Den skylder de meg for. De var meget nær et injuriesøksmål den gangen.

Jeg sendte dem denne kronikken for noen dager siden, og da selvsagt som Peder Jensen. Den ble refusert. Jeg skal ikke påstå at dette er den beste teksten jeg noensinne har skrevet, men jeg våger å hevde at den er minst like godt skrevet, logisk sammenhengende og med like grundig research som de tallrike middelmådige og fort glemte innlegg akkurat den samme avisen har publisert om rasistiske hvite islamofober og andre slemme høyreekstremister.

Jeg ble først fortalt at teksten ikke passet sammen med tittelen. Det mener jeg at den gjør. Jeg knytter den til kjente nazisympatier hos islamske organisasjoner som Det muslimske brorskapet and viser hvordan myndighetene og de etablerte mediene driver appeasement av vår tids egentlige nazister, men Aftenposten ønsket at jeg skulle ta bort denne delen. Det nektet jeg å gjøre og argumenterte for at de eksemplene jeg bruker er relevante. Den samme journalisten forandret da taktikk og sa at “Det er ingen vits for oss i å trykke påstander som allerede har vært fremme mange ganger.” Jeg går ut ifra at dette betyr at Aftenposten i fremtiden vil avvise alle kronikker og innlegg om islamofobi eller fremmedfrykt siden folk flest har hørt disse argumentene gjentatt hundrevis av ganger før, om ikke mer. Av en eller annen grunn tror jeg ikke dette kommer til å skje.

Aftenposten bad meg også om å fjerne referansen til min forestående bok The Curious Civilization fordi dette kunne oppfattes som tekstreklame. Det sa jeg meg villig til å gjøre. Jeg innrømmer at jeg hadde dette i bakhodet da jeg la inn denne referansen. Dette var den eneste endringen i teksten som jeg var villig til å foreta. Legg også merke til at avisen ikke bestrider noen av de faktiske opplysningene jeg kommer med. Jeg kan dokumentere samtlige av dem.

Til syvende og sist har man altså rett til tilsvar, men kun dersom journalistene er enige i det du skriver, noe som ikke hjelper særlig mye. Jeg kan akseptere det dersom jeg blir avvist fordi jeg rett og slett ikke skriver godt nok. Jeg påstår ikke at hver eneste av mine tekster er et mesterverk. Men jeg kan ikke leve med å bli avvist på grunn av ideologisk sensur og vil ikke akseptere å skrive om et essay for å blidgjøre dem som bedriver slikt. Kanskje jeg tar feil, men jeg mener personlig at det finnes et element av sensur her. Dersom det faktisk er riktig nekter jeg å akseptere dette. Dette er grunnen til at jeg begynte å blogge i utgangspunktet. Jeg publiserer derfor teksten her som et eksempel på pressesensur.

Er islamkritikere vår tids nazister?

Av Peder Jensen, også kjent som skribenten Fjordman på nettet.

30. juli i år kjørte Aftenposten artikkelen “De er den tredje bølgen” der de sjikanerte personer som Bat Ye’or, Robert Spencer og meg selv. Illustrasjonene i papirutgaven var spesielt graverende. Man fikk se et bilde av Bat Ye’or og på den neste siden et foto av den dømte nazistiske landssvikeren Vidkun Quisling. Det er svært grovt, ikke minst med tanke på at nazistene var skyld i folkemord på rundt seks millioner jøder og at Bat Ye’or er jøde. Aftenposten har dessuten en lite pen historie i forhold til nazistene.

Budskapet som nå spres i massemediene etter Anders Behring Breiviks ugjerninger er at islamkritikere som meg er vår tids nazister. Men er dette riktig? Nazistene var nasjonalsosialister, selv om mange helst vil at vi skal glemme den siste delen av deres ideologi. Personlig har jeg aldri hørt om en totalitær bevegelse som ikke også delvis kan beskrives som sosialistisk. Er det tilfeldig at en uforholdsmessig stor andel av vestlige konvertitter til islam er nynazister eller marxister? Har de et felles totalitært DNA?

Marte Michelet fra Dagbladet gjorde i 2008 oppsiktsvekkende nok felles front med islamske organisasjoner, kommunister og nynazister til fordel for en ny, stor moské i Køln. Tyske nynazister betrakter islamske organisasjoner som allierte i kampen mot “jødisk-sionistisk dominans”. Dette førte ikke til kritiske bemerkninger fra andre medier i Norge. Det er mer innavl i norsk presse enn det er blant pakistanske søskenbarn.

Som jeg nevner i min forestående bok om europeisk kultur, The Curious Civilization, har muslimer valget mellom Mozart og Hitler og velger ofte Hitler av egen fri vilje. I skarp kontrast til den østasiatiske pasjonen for europeisk klassisk musikk var Adolf Hitlers selvbiografi Mein Kampf nummer to på bestselgerlisten i det visstnok moderate NATO-landet Tyrkia så sent som i 2005. Boken er stadig populær i deler av den arabiske verden.

Det muslimske brorskapet ble grunnlagt av Hassan al-Banna i 1928, vokste frem parallelt med nazistenes bevegelse i Europa og var inspirert av denne i tillegg til islam. Deres leder Mahdi Akef har forsikret sine tilhengere om at Jihad “vil knuse den vestlige sivilisasjonen og erstatte den med islam, som vil dominere verden.” Akef uttalte in 2007 at dersom muslimer ikke klarer dette i nær fremtid er de “forpliktet til å fortsette Jihad [hellig krig for å utbre islamsk globalt herredømme] som vil føre til den vestlige sivilisasjonens kollaps”.

Islamsk Råd Norge, som sponses av innfødte norske skattebetalere, mottar veiledning fra det europeiske fatwarådet, blant annet om de skal være for eller imot dødsstraff for homofile. Rådet ledes av den mektige Yusuf al-Qaradawi, åndelig veileder for Det muslimske brorskapet. Qaradawi støtter ekteskap med mindreårige barn, har åpenlyst skrytt av at muslimer skal erobre Europa, snakket pent om nazistenes Holocaust og antydet at det neste massemordet på jøder vil komme fra muslimer. Som Walid al-Kubaisi påpeker har Brorskapet stor innflytelse i mange land, også i Vesten. Representanter for Jonas Gahr Støres Utenriksdepartement har møtt medlemmer av Det muslimske brorskapet til samtaler i Oslo.

I 2007 aksepterte regjeringen til Jens Stoltenberg, som eneste vestlige land, at Norge skulle anerkjenne den palestinske regjeringen som da ble ledet av Hamas. Ideologien til Hamas har mange fellestrekk med nazismen. Dette ble den gangen applaudert av et nesten samlet norsk pressekorps. Personer langt inn i regjeringspartiene og venstresiden ønsket å finansielt støtte en slik regjering, noe som ville innebære at norske skattebetalere skulle finansiere terrorister.

I september 2011 ba PST karikaturtegneren Kurt Westergaard om å forlate Norge fordi de fryktet et attentat mot hans liv. I følge islamske kilder ble kritikere av Muhammed drept av hans tilhengere. Ettersom hans personlige eksempel, sunna, ved siden av Koranen utgjør islams lære er dette et gyldig prinsipp den dag i dag. De som vil drepe Theo van Gogh eller Geert Wilders handler derfor fullt i samsvar med tradisjonell islamsk teologi.

Dette er beskrevet i Halvor Tjønns overraskende realistiske norske biografi om Muhammed. Forfatteren av boken Hvorfor jeg ikke er muslim, Ibn Warraq, er en pakistanskfødt mann som må skrive under pseudonym for å unngå dødsstraffen for frafalne muslimer. Islam er den eneste religionen i verden som foreskriver drap på de som kritiserer eller forlater religionen.

Thomas Seltzer, programleder på NRK3, har vist en karikatur av meg som multihandikappet skribent i rullestol. Jeg går ut ifra at dette i så fall gjør meg til Norges svar på Stephen Hawking, noe jeg tar som et kompliment. Alternativt kunne man tenke seg at det var en antydning om at folk i rullestol er lallende idioter, noe som ikke er spesielt smakfullt.

Forskjellen på en humorist og en bølle er at en sann humorist sparker oppover, ikke nedover. Seltzer kan gjøre narr av slike som meg fordi han vet at vi ikke vil overfalle ham, men han tør ikke vise en siklende Yusuf al-Qaradawi i rullestol forklare muslimer at pedofili er OK. Dermed har han selv indirekte innrømmet hvem som egentlig er nazistenes arvtagere i vår tid. Jeg kan opplyse om at reelle nynazister overhodet ikke liker meg og har sirkulert rykter på nettet i årevis om at jeg er israelsk agent på grunn av min klare pro-israelske linje.

Noen vil sikkert hevde at jeg, som tøyer grensene for ytringsfrihet, bør tåle såpass. Kanskje. Forskjellen er at folk ikke må betale for mine skriverier. Gjennom TV-lisensen må de betale for det som sendes på NRK, enten de vil eller ei. I en tid da en tungt venstrevridd presse fortoner seg som et vegg-til-vegg teppe av multikulturell propaganda kan man spørre seg hvorfor. Hundretusenvis av nordmenn er lei av at de som er dypt bekymret for deres barns fremtid på grunn av en masseinnvandring som savner sidestykke i menneskehetens historie skal sjikaneres av sitt eget pressekorps og henges ut som ekstremister, rasister og nazister.

Statsminister Jens Stoltenberg har snakket om mer åpenhet og demokrati etter Breivik. Noe av det viktigste man kan gjøre i Norge for å få en mer demokratisk debatt er å legge ned pressestøtten og avvikle NRK i sin nåværende form. Spørsmålet er om Arbeiderpartiet er villig til å gjøre dette så lenge NRK utgjør en sentral del av venstresidens grep om makten.

Here is the Finnish translation:

Pyydämme kaikkia bloggaajia linkittämään tähän kirjoitukseen. Tavoitteemme on saada sille enemmän lukijoita kuin mitä se olisi saanut, jos se olisi julkaistu norjalaisessa Aftenpostissa, kuten Fjordman alun alkaen tarkoitti. Norjalainen valtavirtamedia saa huomata, ettei se enää kykene säännöstelemään suuren yleisön tiedonlähteitä. Osoitamme kädestä pitäen, että “uusi media” kykenee levittämään tietoa paremmin kuin perinteinen.

Alla on kirjoitukseni, jonka Aftenposten kieltäytyi julkaisemasta. Norjan lehdistön eettisten ohjeiden mukaan lehden on julkaistava median julkaiseman syytöksen kohteena olevan vastine. Muutamaa päivää ennen kuin tulin julkisuuteen omalla nimelläni Aftonposten julkaisi pahamaineisen kirjoituksen “Islamofobikot”, viitaten Robert Spenceriin, Bat Ye’oriin ja minuun (Fjordman), missä meidät esiteltiin äärioikeistolaisen kiihkoilun uutena aaltona. Erityisesti lehden käyttämät kuvat olivat pahoja, sillä niissä minut rinnastettiin  Vidkun Quislingiin, Anders Behring Breivikiin ja useisiin uusnatseihin, jotka on tuomittu murhista. Mielestäni he ovat minulle siitä velkaa. Olin lähellä haastaa heidät oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Lähetin tämän kirjoituksen muutama päivä sitten (Peder Jenseninä tietenkin) arvioitavaksi. Se hylättiin. En väitä sen olevan kaikkien aikojen paras tuotokseni, mutta on se yhtä hyvin kirjoitettu, taustatyöt tehty ja johdonmukainen kuin ne lukemattomat keskivertoa edustavat ja helposti unohdettavat kirjoitukset, joita sama lehti julkaisee valkoisista islamofobisista miehistä ja äärioikeistolaisista kiihkoilijoista.

Ensin kuulin, ettei kirjoitukseni vastaa sen otsikkoa. Omasta mielestäni se vastaa. Yhdistin siinä natsismia kannattavat islamilaiset järjestöt, kuten Muslimiveljeskunnan, ja osoitin, kuinka viranomaiset ja valtavirtamedia peittelevät oman aikamme todellisia natseja. Minun haluttiin poistavan kirjoitukseni toinen kappale. Kieltäydyin vetoamalla siihen, että käyttämäni esimerkit ovat oleellisia. Sama toimittaja väitti sen jälkeen, että näkemykseni eivät ole uusia, ja ne on jo tuotu esiin. Kaipa sitten Aftenposten jatkossa hylkää kaikki islamofobiaa ja muukalaiskammoa käsittelevät artikkelit, koska valtaosa lukijoista on nähnyt ne satoja kertoja – ellei enemmän. Jostain syystä en usko niin käyvän.

Aftenposten pyysi minua poistamaan viittaukseni tulevaan kirjaani “The Curious Civilization”, sillä se on kaupallinen mainos. Myönnän lisänneeni sen tekstiin osin juuri siitä syystä. Se on ainoa muutos, jonka olisin ollut valmis tekemään, leikkaamaan sen viittauksen pois. On myös huomionarvoista, että he eivät asettaneet kyseenalaiseksi yhtään esittämääni väitettä, jotka kirjoituksessani otin esiin. Ne on helposti todistettavissa.

Oleellista tässä tapahtumasarjassa on se, että “oikeus saada vastine julkaistuksi” riippuu siitä, miellyttääkö vastine lehden toimitusta, milloin se ei ole paljon arvoinen. Ymmärrän hylkäämisen perusteeksi surkean ulosannin. Ei jokainen kirjoitukseni ole mestariteos. Ehkä tämäkään ei sitä ole. Mutta en siedä sitä, että minut vaiennetaan ideologisista syistä ja muokkaa kirjoitustani miellyttääkseni vaientajiani. Ehkä olen väärässä, mutta minusta se oli hylkäämisen syynä. Jos näin on, en hyväksy sitä. Samasta syystä johtuen aikoinani ryhdyin bloggaajaksi. Siksi julkaisen kirjoitukseni täällä korostaakseni lehdistön harjoittamaa sensuuria.

Kirjoittanut Peder Jensen, nimimerkki Fjordman internetissä.

Norjalainen Aftenposten julkaisi 30.7.2011 kirjoituksen “He ovat kolmas aalto”, jossa loattiin Bat Ye’oria, Robert Spenceriä ja Peder Jenseniä. Kirjoituksen kuvitus oli erityisen vastenmielinen. Ensin näytettiin kuva Bat Ye’orista ja seuraavalla sivulla norjalainen natsimielinen nukkehallitsija Vidkun Quisling. Ottaen huomioon, että natsit tappoivat kuusi miljoonaa juutalaista ja Bat Ye’or on itse juutalainen, kuvien käyttö oli mautonta. Sitä paitsi, Aftenpostenin oma historia natsiaatteen kanssa on kaikkea muuta kuin mairitteleva.

Median viesti Anders Behring Breivikin hirmutyön jälkeen on ollut, että kaltaiseni islamin arvostelijat ovat nykyajan natseja. Onko väitteessä perää? Natsit olivat kansallismielisiä sosialisteja, vaikka monet nykyaikana haluaisivat mieluummin painaa termin jälkimmäisen osan unohduksiin. En ole koskaan kuullut totalitaarista hallintoa ajavasta liikkeestä, jota ei voisi ainakin osittain kuvailla juuri sosialistiseksi. Onko sattumaa, että suhteettoman suuri osa islamiin kääntyneistä länsimaalaisista on entisiä uusnatseja tai marxilaisia? Onko heillä yhteinen totalitaarinen biologinen perimä?

Vuonna 2008 Dagbladetin toimittaja Marte Michelet nosti julkisuuteen huomiota herättävästi, että uuden, suuren Kölniin rakennettavan moskeijan taustajoukkoina toimii islamilaisia ryhmittymiä, kommunisteja ja uusnatseja. Saksalaiset uusnatsit viittaavat islamilaisiin ryhmittymiin liittolaisinaan kamppailussaan “juutalais-sionistista ylivaltaa” vastaan. Kirjoitus ei kohdannut yleistä arvostelua norjalaisessa mediakentässä. Norjalaiset toimittajat ovat sisäsiittoisempia kuin pakistanilaiset serkukset.

Kuten kerron Eurooppaa käsittelevässä kirjassani, The Curios Civilization, muslimit valitessaan Mozartin ja Hitlerin kesken valitsevat omasta vapaasta tahdostaan Hitlerin. Jyrkkänä vastakohtana Itä-Aasiassa koetulle intohimolle eurooppalaista klassista musiikkia kohtaan, Adolf Hitlerin omaelämäkerta Taisteluni oli maltilliseksi kutsutussa NATO-maa Turkissa toiseksi myydyin kirja vielä vuonna 2005. Kirja on edelleen suosittu monissa arabimaissa.

Hassan al-Bannan vuonna 1928 perustama Muslimiveljeskunta otti vaikutteita sekä kansallissosialismista että islamista. Liikkeen johtaja Mahdi Akef vakuuttaa kannattajilleen, että jihad “tuhoaa länsimaisen sivistyksen ja korvaa sen islamilla, joka on hallitseva koko maailmaa”. Akef totesi vuonna 2007, että mikäli tämä ei tapahdu lähitulevaisuudessa, muslimien tehtävä “on jatkaa jihadia [pyhä sota islamin vaikutusvallan laajentamiseksi uusiin maihin], joka romahduttaa länsimaisen elämäntavan”.

Syntyperäisten norjalaisten rahoittama Norjan islamilainen neuvosto ottaa vastaan neuvoja Fatwan ja tutkimuksen eurooppalaiselta neuvostolta sen tyylisissä asioissa, kuten tuleeko homoseksuaalisuudesta rangaista kuolemantuomiolla vaiko ei. Neuvoston päämiehenä toimii vaikutusvaltainen Yusuf al-Qaradawi, Muslimiveljeskunnan hengellinen johtaja. Qaradawi kannattaa avioliittoa alaikäisiin lapsiin, avoimesti uhoaa muslimien valloittavan Euroopan, antaa tukensa natsien suorittamalle holokaustille ja on ehdottanut muslimien suorittavan juutalaisten seuraavan kansantuhon. Kuten Walid al-Kubaisi huomauttaa, Muslimiveljeskunta nauttii suurta kannatusta monissa maissa, länsimaat mukaanlukien. Jonas Gahr Stören johtaman Norjan ulkoministeriön virkamiehet ovat neuvotelleet Oslossa Muslimiveljeskunnan edustajien kanssa.

Vuonna 2007 Jens Stoltenbergin johtama Norjan hallitus oli ainoa länsimainen valtio, joka tunnusti Hamasin johtaman Palestiinan hallituksen. Hamasin ideologia muistuttaa monessa kohtaa kansallissosialismia. Norjan lehdistö aikoinaan antoi vuolaasti tunnustusta tälle liikkeelle. Hallituspuolueiden edustajat ja vasemmistopuolueet halusivat tukea sitä taloudellisesti, mikä tosiasiassa tarkoitti terroristijärjestön tukemista norjalaisten veronmaksajien rahoista.

Syyskuussa 2011 Norjan turvallisuuspoliisi kehotti sarjakuvataiteilija Kurt Westergaardia poistumaan maasta, koska he pelkäsivät hänen joutumistaan salamurhan uhriksi. Islamilaisten lähteiden mukaan Muhammedin arvostelijat tapettiin. Tämä on edelleen voimassa oleva periaate, sillä yhdessä Koraanin kirjoitusten kanssa sunna, joka kertoo profeetan omasta elämästä, muodostaa islamin perustan. Theo van Goghin tai Geert Wildersin tappamista haluavat noudattavat siten perinteistä islamin tulkintaa.

Tämä kuvataan Halvor Tjönnin yllättävän totuudenmukaisessa Muhammadin elämäkerrassa. Why I am not a Muslim-kirjan kirjoittanut pakistanilainen Ibn Warraq joutui salaamaan henkilöllisyytensä välttyäkseen kuolemantuomiolta, joka määrätään islamista luopuville. Islam on maailman ainoa uskonto, joka määrää kuolemantuomion niille, jotka arvostelevat sitä tai jättävät sen.

Norjan yleisradion NRK3-kanavan juontaja Thomas Seltzer esitti minut monivammaisena kirjailijana pyörätuolissa. Luulen hänen viitanneen Stephen Hawkingiin, minkä otan kohteliaisuutena. Vaihtoehtoisesti hän saattoi vihjata, että pyörätuolipotilaat ovat kuolaavia vammaisia, mikä ei osoita hyvää tyylitajua.

Humoristin ja pilkkaajan ero on siinä, että humoristi pilkkaa valtaapitäviä, ei heikkoja. Seltzerin tapaiset pilkkaavat kaltaisiani, koska he tietävät olevansa turvassa, mutta hän ei uskalla esittää kuolaavaa Yusuf al-Qaradawia pyörätuolissa opettamassa muslimeille, että pedofilia on OK. Niin tekemällä hän on itse epäsuorasti osoittanut, keitä natsiaatteen todelliset seuraajat nykyaikana ovat. Voin kertoa, että todelliset uusnatsit eivät pidä minusta ja ovat jo vuosia levittäneet internetissä huhuja, että olen Israelin agentti Israel-myönteisten mielipiteitteni takia.

Joidenkin mielestä minun, sananvapauden rajoja venyttävänä, pitäisi tyytyä vastaamaan samalla mitalla. Ehkä. Ero on siinä, että kansalaisten ei tarvitse maksaa mitään kirjoituksistani. TV-luvalla he joutuvat rahoittamaan NRK3-kanavan ohjelmia halusivatpa sitä tai eivät. Kun vahvasti vasemmalle kallellaan oleva media toimii kaiken kattavana multikultularismin puhetorvena, on pakko kysyä syytä. Sadat tuhannet norjalaiset, jotka ovat syvästi huolissaan lastensa tulevaisuudesta ennen näkemättömän maahanmuuton seurauksista johtuen, ovat täysin kyllästyneitä siihen, että toimittajakunta leimaa heidät kiihkoilijoiksi, rasisteiksi ja natseiksi.

Pääministeri Jens Stoltenberg vaati lisää avoimuutta ja demokratiaa Breivikin jälkeen. Yksi tärkeimmistä uudistuksista demokraattisen vuoropuhelun lisäämiseksi Norjassa olisi poistaa lehdistötuki ja lakkauttaa nykymuotoinen yleisradio. Kysymys kuuluukin: uskaltaako vasemmisto ryhtyä siihen niin kauan, kun media pönkittää sen valta-asemaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.